Αξιοποιήστε τις δυνατότητές σας!

Το μέλλον των κοινωνιών και του κόσμου εξαρτάται από τις μητέρες

Το Rise Club είναι ένας Mη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

που παρέχει τη δυνατότητα στις άνεργες μητέρες να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας αλλά και να αναβαθμίσουν και να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους, διερευνώντας ευέλικτες θέσεις απασχόλησης με στόχο την επανένταξη της κάθε μητέρας στο εργατικό δυναμικό.

Δραστηριοποιείται σε τρεις πυλώνες:

Κοινωνικό Δίκτυο

Δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου για μητέρες, οι οποίες επιθυμούν την επάνοδο τους στην αγορά εργασίας.

Ψυχική υγεία & Ενδυνάμωση

Παροχή ψυχολογικής στήριξης με σκοπό την ενδυνάμωσή τους.

Επιστροφή στην Εργασία

Παροχή εργαλείων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επιμόρφωση τους & εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων στον εργασιακό χώρο στις γυναίκες μετά την μητρότητα.

Είμαστε δίπλα σας

Οι μητέρες χτίζουν το μέλλον

Οι μητέρες μεγαλώνουν τις μελλοντικές γενιές. Το μέλλον των κοινωνιών και του κόσμου εξαρτάται από αυτές. Κάθε μητέρα είναι αναγκασμένη να ακροβατεί για κάποια χρόνια ανάμεσα στην καριέρα της και στην ανατροφή των παιδιών της.
Οι ουσιαστικές ελλείψεις που παρατηρούνται στην ελληνική κοινωνία έχουν καταστήσει το κόστος παραίτησης από την εργασία ιδιαίτερα υψηλό και την αβεβαιότητα της επανένταξης στο εργατικό δυναμικό ιδιαίτερα έντονη, γεγονός που επιδρά καταλυτικά στην απόφαση των γυναικών για την απασχόληση και τον αριθμό των παιδιών που θα αποκτήσουν.

Σήμερα οι μητέρες πλήττονται περισσότερο

Η υπάρχουσα κατάσταση έχει επιδεινωθεί στις μέρες μας λόγω της πανδημίας Covid-19, καθιστώντας την ανεργία ένα μείζον κοινωνικό–οικονομικό πρόβλημα παγκοσμίως.
Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας πλήττει πολύ περισσότερο τις μητέρες οι οποίες συχνά επωμίζονται πέρα από την φροντίδα των παιδιών, την φροντίδα των ηλικιωμένων γεγονός που συχνά οδηγεί σε οικονομικές δυσχέρειες, οι οποίες έχουν ως συνέπεια και την επιδείνωση της ψυχικής υγείας.

Προτεραιότητα μας

Προτεραιότητά μας είναι οι μονογονεϊκές οικογένειες που αποτελούν ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα και αντιμετωπίζουν σημαντικά πρακτικά προβλήματα και απρόβλεπτες δυσκολίες, όπως π.χ. μοναξιά, ξενύχτια, κούραση, στρες και όπου οι ευθύνες είναι διπλές σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που δεν παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη.

Υποστηρίζουμε η μία την άλλη για να πετύχουμε!

Πως πετυχαίνουμε τον σκοπό μας

Αναλύοντας έρευνες, στατιστικά δεδομένα και μέσα από την προσωπική μας επαφή με τις μητέρες της κοινότητάς μας έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε τα βήματα-ορόσημα για να πετύχουμε τον σκοπό μας συνολικά ως κοινότητα και η κάθε μητέρα προσωπικά.
Δικτύωση, Στήριξη, Εκπαίδευση, Συμμετοχή, Ενδυνάμωση, Ανάπτυξη, αποτελούν τα βήματα της επιτυχίας μας και τους κύριους πυλώνες των δράσεών μας.
Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μένοντας πάντα σταθερές στις αξίες που θέσαμε από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της κοινότητας του Rise Club: Διαφάνεια, Σεβασμός, Συμμετοχή, Συνεργασία, Εξέλιξη, Ενδυνάμωση, Ισότητα.
Όλες οι μητέρες υποστηρίζουμε η μία την άλλη για να πετύχουμε!
Τα βήματα που ακολουθούμε για να πετύχουμε τον σκοπό μας

Το Rise Club θέλει να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλες τις μητέρες.

Στόχος

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την εξέλιξη κάθε άνεργης μητέρας ώστε να συμβάλουμε στη βελτίωση της καθημερινής της ζωής και την ευημερία της οικογένειας της.
Το Rise Club φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης και επικοινωνίας γυναικών μετά την μητρότητα στην Ελλάδα.
Οι ευρύτεροι στόχοι του Rise Club αποβλέπουν στην καταπολέμηση της φτώχειας των γυναικών, την κοινωνική αποδοχή, την ένταξη ή επανένταξη στον οικονομικό τοπικό ιστό, την αντιμετώπιση των διακρίσεων και την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον σκοπό μας!

Οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου όλες οι μητέρες έχουν την ευκαιρία να πάνε μπροστά!

Βοήθησε μας να πετύχουμε τον σκοπό μας και να διασφαλίσουμε ότι η κατάλληλη βοήθεια είναι διαθέσιμη σε κάθε μητέρα που την χρειάζεται!

Καλώς όρισες

Με τη σύνδεση συμφωνείς στους Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου.
Δεν είσαι ακόμη Riser; Εγγραφή
Copy link
Powered by Social Snap
This site is registered on wpml.org as a development site.